
Šéfkuchař Petr Heneš za svůj život vařil v Kanadě, na Filipínách i v jižní Americe. Zakotvil však doma v Olomouci, kde pátým rokem buduje restauraci Long Story Short, kterou navštívil i prezident Petr Pavel. Zajímá vás, co si dal?
Poutavý životní příběh pozitivního kuchaře si poslechněte od začátku. Vařit 15 hodin denně během sezony by totiž nezvládl každý. Slovní spojení "když se lidé baví, my pracujeme" pronesl v podcastu HanáJede Roman Paulus a Petr Heneš slova svého kolegy potvrzuje. Doby, kdy se člověk musel stydět za to, že je kuchař a den tráví v kuchyni je minulostí. "Na západě jsou ti nejlepší kuchaři celebrity", říká Petr a dodává, že tento trend brzy přijde i do Česka.
Koneckonců také výdělky těch nejlepších českých kuchařů jsou kolem 150 tisíc měsíčně, z čehož se "dá vyžít", vtipkuje Petr. Ještě o level výše jsou na tom kuchaři Michelinských restaurací, kteří jezdí na food festivaly nebo hostují na nejrůznějších gastro eventech. Takový kuchař si za jeden den vaření řekne klidně i 15 000 euro, což je pořádný balík.
Přesto, že Petr úspěšně otevřel několik podniků má další a další ambice. Jaké? to se dozvíte v rozhovoru, který je již nyní na všech audio platformách a YouTube. Nalákat vás také musíme na příběh s panem prezidentem, který navštívil olomoucké Long Story Short. Jak návštěva probíhala? Přijal pan prezident pozvání nebo zaplatil? Co si objednal a jak mu chutnalo?

